Pojken Och Den Lilla Roda Igelkotten

 

Pojken och den lilla röda igelkotten

 

Det var en gång en pojke som levde för sig själv i en stor, djup skog. Han bodde i en liten blå stuga med vita fönsterkarmar och halmtak. Huset låg i en vacker glänta och precis intill flöt en klar bäck som han varje dag hämtade sitt vatten ifrån.

En morgon när han som vanligt gick ut till bäcken för att hämta vatten hörde han ett skrik. Han blev genast orolig och rusade så snabbt han kunde åt den riktning som skriket kommit ifrån. När han kom fram såg han att det inte var en människa som skrikit, det var en liten röd igelkott!

Den lilla röda igelkotten hade fastnat i bäckens ström och kämpade febrilt för att ta sig upp. Pojken bestämde sig för att hjälpa den stackars igelkotten, han satte sig på huk vid kanten och med en snabb handrörelse fick han tag i det livrädda lilla djuret. Trots att den var säker, var igelkotten fortfarande orolig, och dessutom en aning frusen. Pojken bestämde sig därför för att ta med sig igelkotten in i stugan.

Väl inne i stugan fick igelkotten en varm filt och en liten bit mat. Den spann och visslade lyckligt åt pojken som räddat den. Efter att den fått upp värmen igen var det dags att säga farväl. Pojken var mycket ledsen över detta, han hade nämligen börjat tycka om igelkotten. Den lilla röda igelkotten märkte detta, den var tacksam för pojkens hjälp och valde att bo kvar i stugan. Ända sedan den dagen har pojken inte längre levt för sig själv. Han har bott med sin bästa vän, den lilla röda igelkotten.

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)