Jägarn & Grodorna

 

Jägarn & Grodorna

 

Jägarn och grodorna Det var en gång en häxa som bodde i en djup skog. Hon hade levt i många år och hade under åren samlat på sig en stor skatt.

Denna skatt vaktade hon ilsket mot alla som försökte stjäla den. På baksidan av sitt hus hade hon en damm. Varje gång någon kom för att stjäla hennes skatt uttalade hon en trollformel som förvandla dem till en groda.

Dessa grodor fck sen bo i dammen. En dag var en ung jägare ute och gick i skogen. Han hade gått vilse och när han såg huset skyndade han sig dit för att be om hjälp med att hitta vägen tillbaka.

När han närmade sig huset kunde han höra grodorna kväka på baksidan. Han knackade försiktigt på dörren. Häxan öppnade och såg jägaren med sin båge och sin kniv. ”Du har kommit för att stjäla min skatt!”, skrek hon.

Innan jägaren hunnit svara började hon mumla på en trollformel. Jägaren var en väldigt snabbtänkt man som hade hört fera berättelser om häxor. Därför slet han ner en spegel från hennes vägg som han höll upp framför sig i samma ögonblick som häxan ropade ”till en groda!” För sent insåg hon sitt misstag. Trollformeln studsade mot spegeln, rakt tillbaka på häxan!

Nu var det hon själv som blev till en groda och i samma ögonblick bröts förbannelsen över alla de andra grodorna. Alla kunde nu gå hem och leva lyckliga i alla sina dagar.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)