Prinsen Fredrik

 

Prinsen Fredrik

 

Det var en gång en pojke som hette Fredrik. Han föddes år 1366 och bodde i en liten by i mitten av Europa. En dag kom några soldater till hans by. Byborna verkade dock inte tycka om soldaterna, de gjorde motstånd och Fredriks föräldrar togs tillfånga. Han var därför tvungen att växa upp hos sina farföräldrar.

Flera år senare hade Fredrik växt upp och blivit en stark ung man. Trots att flera år gått, saknade han fortfarande sina föräldrar och hans största dröm var att en dag återförenas med dem igen. Han hade hjälpt till som lärling hos byns smed, och som belöning för sin hjälp hade han en dag fått ett svärd av smeden. Det var inte det bästa svärdet, men Fredrik hade varit överlycklig eftersom han äntligen kunnat lära sig att använda ett.

En dag sade han farväl till farföräldrar, packat sina saker och gav sig av på ett äventyr för att få reda på vad som hänt hans föräldrar. Det var ett äventyr som skulle ändra hans liv för alltid. Efter att ha rest runt i flera månader och frågat efter information i städer och byar mötte han en mystisk man i ett värdshus.

Mannen hade hört rykten om hur Fredrik letat efter sina föräldrar. Den mystiske mannen visade sig ha information om var de fanns och vad som hänt dem. De hade blivit tillfångatagna av soldater från klanen Blanksköld, en mäktig familj som länge letat efter dem. Varför kunde mannen inte berätta, men de var vid liv och hölls tillfånga i ett välövervakat slott.

Mannen som sade sig vara en gammal vän till Fredriks föräldrar erbjöd sig att hjälpa honom att rädda dem, ett erbjudande Fredrik gärna accepterade.

Slottet de kom fram till var stort och skräckinjagande. För att inte bli upptäckta klädde de ut sig till tjänare och smög sig in genom köket. De låtsades jobba på slottet i flera dagar för att kunna leta igenom så mycket som möjligt av slottet, och tillslut hittade de Fredriks föräldrar, som varit inlåsta i ett torn i flera år.

Fredriks föräldrar var överlyckliga över att få se sin son igen, de kramade om honom länge och var väldigt stolta över honom. De förklarade för honom att Fredriks mamma, Cecilia, från början tillhört en kungafamilj. Hon hade varit kronprinsessa till ett litet kungarike, men Blanksköldarna hade attackerat dem och hon hade varit tvungen att fly. Hon hade slagit sig ner i den lilla byn, där hon träffat Fredriks far och tillslut fött Fredrik. En dag hade Blanksköldarna dock fått reda på var hon fanns och de hade tagit dem tillfånga så att hon inte skulle försöka ta tillbaka kungariket. Den mystiska mannen som hjälpt Fredrik att hitta dem igen var en före detta riddare som tjänat hennes familj.

Den återförenade familjen och den före detta riddaren flydde från slottet och de tog sig så långt därifrån som möjligt. För att hämnas för det klanen Blanksköld gjort mot dem så bestämde de sig för att trots allt försöka att återerövra sitt förlorade kungarike. Det var en lång resa dit, men på vägen lyckades de övertala flera modiga soldater att hjälpa dem.

När de kom fram hade de lyckats att värva en hel armé, som var så kraftfull att de få trupper av Blanksköldar genast gav upp när de kom fram. Kungariket hade blivit förstört under tiden Blanksköldarna styrt det, men Fredrik och hans familj återställde långsamt det till vad det en gång varit. Fredrik, som växt upp som en fattig bondpojke, blev plötsligt en älskad prins, och deras kungarike blev väldigt framgångsrikt i flera tiotals år.

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)